Themaouderavond op dinsdag 2 april 2019

Themaouderavond op dinsdag 2 april 2019 leerjaar 1 en 2

 

 

Op dinsdagavond 2 april a.s. organiseert Scala een ouderavond met als thema:

verleidingen in de puberteit.

De (overgang naar de) puberteit is een grote stap die zorgt voor veranderingen op veel verschillende vlakken. Nieuwe vrienden, meer zelfstandigheid en misschien ook nieuwe verleidingen. Uw opgroeiende kind zal steeds meer de wereld gaan verkennen, zal misschien meer gaan gamen en social media gebruiken en komt mogelijk in aanraking met tabak, alcohol, lachgas of drugs. Hoe gaat u hiermee om? Hoe lang laat u uw kind gamen? Laat u uw kind experimenteren of stelt u grenzen?
U heeft als ouder een belangrijke rol, omdat u vaak meer invloed op uw kind(eren) heeft dan u wellicht denkt.

Tijdens deze ouderavond staan we stil bij verschillende middelen zoals alcohol en drugs, maar ook bij gamen, energydrank en shisha/waterpijp en tips hoe om te gaan met deze thema’s in de opvoeding.

De ouderavond is  speciaal voor de ouders of verzorgers van de leerlingen uit klas 1 en 2. Om inzicht te hebben in het aantal personen dat we kunnen verwachten, vragen we uw komst te melden via deze link.

Bent u geïnteresseerd in dit onderwerp maar zit uw zoon of dochter in een ander leerjaar, dan bent u uiteraard ook van harte welkom. U kunt zich dan via de hierboven genoemde link aanmelden.

De avond vindt plaats in de aula van de locatie Molenwatering (Curieweg 25, 3208 KJ Spijkenisse) van 19.30 tot ca. 21.00 uur. De school is open vanaf 19.00 uur.

Ga terug