Lessen, begeleidingsuren en flexuren

De lessen op Scala duren 80 minuten. Dat is dus langer dan op de meeste scholen. Het voordeel hiervan is dat we dieper op de stof in kunnen gaan en dat er meer ruimte voor vragen is. Zo kun je betere resultaten halen. Een ander voordeel is dat er minder leswisselingen zijn en dat je per dag minder verschillende vakken hebt (en dus minder boeken hoeft mee te slepen). Dit zorgt voor veel rust in de school.

Naast de lessen zijn er flexuren (mavo en havo/mavo) of begeleidingsuren (havo en vwo). Dit zijn uren waarin je extra uitleg of ondersteuning kunt krijgen. Je mag voor een deel zelf bepalen hoe je deze uren invult.

Op de mavo en havo/mavo heb je elke week minimaal vier flexuren. Ook is er in de onderbouw op maandag t/m donderdag een huiswerkuur waardoor je een groot deel van je huiswerk op school al af kunt hebben.
Op de havo en het vwo bepaal je voor een groot deel zelf hoeveel begeleidingsuren je volgt. Ook daar kun je op een aantal vaste middagen in de week gebruikmaken van een huiswerkuur.

Klik hier voor de lestijden op Scala Molenwatering (havo en vwo).
Klik op een van de links voor het flexrooster of de lestijden op Scala Rietvelden (mavo en havo/mavo).