Aanmelding en toelating


Let op! Zorg ervoor dat je je uiterlijk 15 maart 2022 bij ons hebt aangemeld, anders kunnen wij niet garanderen dat je kan worden geplaatst.

(Indien uw kind een ondersteuningsvraag heeft in het kader van passend onderwijs dient de aanmelding zo spoedig mogelijk bij ons binnen te zijn).

Scala biedt mavo, havo, atheneum en gymnasium aan. We plaatsen je in een brugklas met het niveau dat het beste bij je past en waar de kans het grootst is dat je zonder vertraging en zonder dat je op je tenen hoeft te lopen een diploma kan halen. Bij voorkeur is dat een brugklas van één niveau. Het uitgangspunt daarbij is het advies van jouw basisschool. Samen met de aanmelddocumenten bepalen we aan de hand van jouw ontwikkeling wat voor jou de beste plek is. Daarbij bestaat er ook de mogelijkheid om je te plaatsen in een dubbelniveauklas (mavo/havo op Rietvelden of havo/vwo op Molenwatering). In deze klas wordt op het hoogste niveau lesgegeven en je krijgt op beide niveaus cijfers.

Op Scala word je toegelaten als je van de basisschool een van de volgende adviezen hebt meegekregen: mavo, mavo/havo, havo, havo/vwo, atheneum of gymnasium. Je mag dus geen beroepsgerichte leerweg in je advies hebben. Als je een vwo-advies hebt gekregen, dan kun je aangeven of je naar het atheneum of het gymnasium wilt. Aan de hand van de gegevens van de basisschool bekijken we wat goed bij jou past.

Wil je meer lezen over de aanmeldingsprocedure op Scala, klik dan  hier.

Sommige basisscholen regelen de aanmelding voor het voortgezet onderwijs. Op andere basisscholen moeten de ouders dit zelf doen. Vraag dus goed na hoe dit op jouw school geregeld is.

Zorg ervoor dat je je uiterlijk 15 maart a.s. bij ons hebt aangemeld. Na downloaden kan het aanmeldingsformulier ingevuld opgestuurd worden. Nog voor de meivakantie krijg je definitief bericht van ons. 

- Aanmeldformulier Scala 2022-2023 (op te vragen via e-mail scala@penta.nl)

- Aanmeldformulier Instromer leerjaar 2 en hoger 2022-2023 (op te vragen via e-mail scala@penta.nl)

-  Aanmeldformulier Intermezzo op Scala Molenwatering 2022-2023  (op te vragen via e-mail scala.mw@penta.nl

N.B. De school wil leerlingen op een passend niveau laten functioneren. Op Scala Molenwatering zijn de combinatie van het advies van de basisschool en een zorgvuldige screening van de testen en toetsen in het onderwijskundig rapport door de toelatingscommissie, bepalend voor het niveau van plaatsing in de brugklas.