Gymnasium

op Scala Molenwatering

Het vwo kent twee vormen: atheneum en gymnasium. De opleidingen hebben hetzelfde niveau, maar op het gymnasium krijg je een brede opleiding. Naast de standaardvakken krijg je ook Latijn en Grieks en als je in een van deze talen eindexamen doet, kun je het aparte gymnasiumdiploma behalen. 

Op het gymnasium maak je kennis met de klassieke cultuur en leggen we een link met de huidige tijd, omdat je nog iedere dag, vaak ongemerkt, in aanraking komt met de klassieke oudheid. 

Je gaat in de gymnasiumbrugklas op kamp en leert daar o.a. hoe de Romeinen leefden. Verder maak je tijdens toneelvoorstellingen kennis met Griekse goden. Natuurlijk gaan we ook naar verschillende musea. 

De reis naar Rome in klas 5 of 6 is het absolute hoogtepunt voor jou als gymnasiast. Een volle week genieten van al het moois wat de stad te bieden heeft! En dat mag ook wel, want je hebt je daar dan ook grondig op voorbereid. De gymnasiumlessen komen hier tot leven!  

Op Scala Molenwatering hebben we als enige school in de regio een gymnasium. Voor de gymnasiumopleiding heb je een vwo-, atheneum- of gymnasiumadvies nodig. Behalve een gezond verstand moet je doorzettingsvermogen hebben en moet je het leuk vinden om te leren en creatief te denken.

Wil je alvast een kijkje nemen op het gymnasium? Dat kan op ons Pregymnasium!

Terug naar Opleidingssoorten