Aanmelding en toelating

op Scala Molenwatering

(Let op! Zorg ervoor dat uw zoon of dochter uiterlijk 28 maart 2025 bij ons is aangemeld. Indien uw kind een ondersteuningsvraag heeft in het kader van passend onderwijs dient de aanmelding zo spoedig mogelijk bij ons binnen te zijn).

Scala Molenwatering biedt havo, atheneum en gymnasium aan. We plaatsen je in een brugklas met het niveau dat het beste bij je past en waar de kans het grootst is dat je zonder vertraging en zonder dat je op je tenen hoeft te lopen een diploma kan halen. Het uitgangspunt daarbij is het advies van jouw basisschool. Samen met de aanmelddocumenten bepalen we aan de hand van jouw ontwikkeling wat voor jou de beste plek is. Daarbij bestaat er ook de mogelijkheid om je te plaatsen in een dubbelniveauklas (havo/vwo). In deze klas wordt op beide niveaus cijfers gegeven.

Op Scala Molenwatering word je toegelaten als je van de basisschool een van de volgende adviezen hebt meegekregen: havo, havo/vwo, atheneum of gymnasium. Als je een vwo-advies hebt gekregen, dan kun je aangeven of je naar het atheneum of het gymnasium wilt. Aan de hand van de gegevens van de basisschool bekijken we wat het beste bij jou past. Op Scala Molenwatering hebben we vier soorten brugklassen: havo, havo/atheneum, atheneum en een gymnasiumbrugklas.

Wil je meer lezen over de aanmeldingsprocedure, klik dan  hier.

Sommige basisscholen regelen de aanmelding voor het voortgezet onderwijs. Op andere basisscholen moeten de ouders dit zelf doen. Vraag dus goed na hoe dit op jouw school geregeld is.

Zorg ervoor dat je je uiterlijk 28 maart 2025 bij ons hebt aangemeld. Na downloaden kan het aanmeldingsformulier ingevuld opgestuurd of afgegeven worden. Rond de meivakantie krijg je definitief bericht van ons. 

Voor plaatsing in schooljaar 2024-2025 in de leerjaren 1, 2, 3 en 4 is helaas geen plaatsingsruimte meer.

N.B. De school wil leerlingen op een passend niveau laten functioneren. Op Scala Molenwatering zijn de combinatie van het advies van de basisschool en een zorgvuldige screening van de testen en toetsen in het onderwijskundig rapport door de toelatingscommissie, bepalend voor het niveau van plaatsing in de brugklas.