Natuurklas

op Scala Molenwatering

Ben je een natuurliefhebber in hart en nieren? Houd je ervan om buiten te zijn, te luisteren naar het gezang van vogels en te genieten van de frisse lucht? Dan is de natuurklas dé plek voor jou! Hier worden de grenzen van het klaslokaal doorbroken en kom je oog in oog te staan met de prachtige diversiteit aan planten en dieren.  

In de natuurklas nemen we je mee op een reis vol excursies en boeiende activiteiten. Een bezoek aan Naturalis en het Wildlife festival mogen niet ontbreken. Samen met je klasgenoten ga je vogels spotten, waar je leert om hun verschillende melodieën te herkennen. Of wat dacht je van een dagje naar Blijdorp, waar je de kans krijgt om zeldzame diersoorten van over de hele wereld te bewonderen? Maar dat is nog niet alles! We gaan ook op stap met een gids van Natuurmonumenten, die je meeneemt naar unieke natuurgebieden en de wijngaard hier in Spijkenisse. 

En vergeet de praktische kant van de natuurklas niet. Samen werken we in de schooltuin, waar je leert hoe je groenten en kruiden kunt verbouwen. Zo maken we soep van paddenstoelen en bakken we ons eigen brood. Ook ga je aan de slag met de microscoop en doen we practica die je niet in het reguliere lesprogramma tegen gaat komen.  

De natuurklas vindt plaats op donderdagmiddag het vijfde lesuur (14.15-15.35 uur). Voor deelname aan de natuurklas vragen we een extra bijdrage van 75 euro voor het gehele schooljaar. Voorlopig bieden we de natuurklas alleen in leerjaar 1 aan.