De laptop op school en in de klas

De wereld om ons heen verandert en ook het onderwijs verandert mee. Daarom gebruiken wij op Scala Molenwatering digitale leermiddelen om de lessen leuker, interessanter en gevarieerder te maken. Op Molenwatering hebben we gekozen voor een laptop. De onderwijskundige doelen hierachter zijn:

  • Het (aanleren van het) gebruik van Office365 en Somtoday
  • Het maken van verwerkingsopdrachten tijdens en na de les (bijv. verslagen, powerpoint-presentaties, werkbladen, berekeningen, vlogs) gerelateerd aan de leerdoelen van de les
  • Het eventuele gebruik van een digitaal les- of en/of werkboek.​

Laptop via The Rent Company 
Ieder jaar bieden we de nieuwe leerlingen de mogelijkheid een laptop te bestellen. De laptops kunnen de hele schoolcarrière gebruikt worden. Om de aanschaf van een laptop makkelijk te maken, werken we al school samen met The Rent Company. Zij bieden laptops aan voor educatieve doeleinden, tegen aantrekkelijke bedragen op basis van huur of koop. Hierbij inbegrepen is het zogenoemde Easy4u zekerheidspakket voor service, garantie en schade- en diefstaldekking.

Prijzen 
Voor de zomervakantie ontvangen aankomende brugklassers een brief met informatie over de The Rent Company. Voor een laptop met servicepakket betaalt u maandelijks een vast bedrag (afhankelijk van het model is dat ongeveer € 13,- of € 16,-). De laptop is dan altijd verzekerd en uw zoon/dochter komt nooit zonder werkende laptop te zitten. Na het einde van de looptijd is de laptop van u. Desgewenst kan de laptop ook in één keer worden betaald.

Een eigen laptop kan ook
Ouders kunnen natuurlijk ook een eigen laptop aanschaffen voor hun zoon of dochter. Het is van belang dat de laptop minimaal een 11,6 inch beeldscherm en een accucapaciteit voor een schooldag (zes uur) heeft. Een SSD versnelt de opstarttijd en het werken op de laptop. Zorg verder altijd voor een goede virusscanner en een beschermende hoes of rugzak. Daarnaast adviseren wij om voor een langere garantieperiode te kiezen en een verzekering af te sluiten. Het Officepakket hoeft niet te worden aangeschaft. De leerlingen krijgen namelijk van school een Office365-licentie.

Bezwaar?
Als het bezwaarlijk is een eigen laptop te kopen, dan verzoeken we u om contact op te nemen met de schoolleiding om alternatieven te bespreken.

Stichting Leergeld
Stichting Leergeld zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen die vanwege gebrek aan financiële middelen niet mee kunnen doen met hun leeftijdsgenoten. Lees meer over de financiële ondersteuning van Stichting leergeld.