Iets betekenen

voor een ander

Scala Molenwatering is een school voor christelijk voortgezet onderwijs. Dat betekent bijvoorbeeld dat je bij ons het vak levensbeschouwing krijgt en dagopeningen. Ook besteden we aandacht aan het kerstfeest en aan Pasen. Maar we vinden het vooral ook belangrijk dat we iets voor een ander leren betekenen. 

Een fijne schooltijd

Leren gaat alleen goed als je je prettig voelt. Een fijne school maak je samen, leerlingen en personeel: samen zorgen we ervoor dat iedereen zich op zijn gemak voelt door elkaar de ruimte te geven en naar elkaar om te kijken.

Goede doelen

Iets voor een ander betekenen maken we ook zichtbaar door mee te doen aan acties die door leerlingen of docenten worden georganiseerd. Zo is er afgelopen schooljaar een grote sponsoractie geweest voor het Erasmus MC Kanker Instituut in Rotterdam, doen we mee aan acties van de Voedselbank en maken we schoenendozen met kleine cadeautjes voor kinderen die het niet zo goed hebben als wij. 

Maatschappelijke stage

Op Scala Molenwatering volg je tijdens je schoolloopbaan een maatschappelijke stage. Je krijgt veel ruimte om zelf een stageplek te vinden. Lukt het je niet om er een te vinden, dan helpen we je uiteraard. In de bovenbouw kun je er ook voor kiezen om jongere leerlingen te begeleiden. Daarnaast kun je lid worden van de leerlingenraad of meehelpen om gezellige avonden voor de leerlingen te organiseren.