Computers

 • De mediatheek beschikt over 36 computers.
 • Printen kan in kleur en zwart-wit. Prijs zwart-wit € 0.05, kleur € 0.10 per pagina.
 • Elke leerling heeft aan het begin van de schoolloopbaan € 5.00 printtegoed op zijn account staan. Is je printtegoed op, dan kun je voor minimaal € 2.00 printtegoed bijkopen bij de balie.
 • Wil je geluid, neem dan zelf je hoofdtelefoon mee. Voor € 1.00 kun je ook een hoofdtelefoon kopen.
 • Het is niet toegestaan om programma’s te installeren.
 • De computers mogen alleen gebruikt worden voor huiswerk, opdrachten en andere zaken betreffende school.
 • Het is mogelijk een USB-stick te lenen om tijdelijk grote bestanden op te slaan.

Op de computers in de mediatheek en in de computerlokalen staat het programma Insight geïnstalleerd. Dit programma geeft ons de mogelijkheid een goede controle uit te voeren op alle computers. Via een beeldscherm op de balie kunnen we alle schermen bekijken en eventueel ingrijpen als dit nodig mocht zijn. Ook is het mogelijk te communiceren met een of meer computers.

De mediatheek beschikt over verschillende soorten abonnementen: online- en papieren abonnementen.

Papieren abonnementen

 1. ​Kijk
  Ruimtevaart, Formule 1, straaljagers, snowboarden, computers, tornado’s, aliens, games, robots….je leest het in KIJK. Unieke informatie over spannende onderwerpen met spectaculaire foto’s! Kijk verschijnt maandelijks.
 2. 7days
  7days is de krant voor jong Nederland, vol met nieuws de jou wel interesseert. Leuke onderwerpen behandeld op een manier die jou aanspreekt.

 

De on-line abonnementen

Literom
De meest complete verzameling recensies en artikelen over Nederlandstalige literatuur. LiteRom is hét bestand voor alle in literatuur geïnteresseerde bibliotheekbezoekers en bijzonder geschikt als naslagwerk voor scholieren.

 

Jeugdliterom
De eerste fulltext databank over Nederlandstalige jeugdliteratuur, met recensies over oorspronkelijk Nederlandstalige jeugdboeken vanaf 1900. Deze recensies, eerder verschenen in Nederlandse en Vlaamse dagbladen en tijdschriften, zijn grotendeels afkomstig uit de collectie van het Letterkundig Museum in Den Haag. Zeer geschikt voor wie snel en adequaat achtergrondinformatie zoekt over Nederlandstalige jeugdliteratuur. De JeugdLiteRom is een goed naslagwerk voor scholieren.

Fictierom
Zoek boektitels over je favoriete onderwerp. Een databank met bibliografische gegevens van romans en verhalen, gerangschikt naar onderwerpen. Bij elke titel zijn een beknopte beschrijving en een korte recensie opgenomen.

Uittrekselbank
De Uittrekselbank bevat uittreksels van Nederlandse en anderstalige literaire werken
De Uittrekselbank biedt achtergrondinformatie en is hét naslagwerk voor scholieren in voor werkstukken en leesdossiers.
Uittrekselbank jeugd
De UittrekselBank Jeugd bevat speciaal voor jongeren geschreven uittreksels van jeugdboeken, auteursportretten van jeugdboekenschrijvers en beknopte 'snuffelteksten'. De uittreksels bevatten een samenvatting, een bespreking van onderwerp, titel, opbouw, personages en taal en stijl. Ook wordt aandacht geschonken aan de reacties op het boek en aan achtergronden die voor een goed begrip belangrijk zijn. De UittrekselBank Jeugd is een uitstekende bron voor werkstukken, boekbesprekingen en leesdossiers voor scholieren.

Actuele documentatiebank
Ben je op zoek naar 'hapklare', actuele informatie? Dan is de actuele documentatiebank een goed (internet)adres voor jou, of je nu scholier bent of niet. Je kunt hier terecht als je zoekt naar onderwerpen voor een spreekbeurt, werkstuk of scriptie of voor informatie over zaken die regelmatig in het nieuws en onderwerp van gesprek zijn. De actuele documentatiebank bestaat uit dossiers over veelgevraagde onderwerpen uit het dagelijks nieuws. Elk dossier bevat goed leesbare informatie. De dossierinhoud wordt regelmatig ververst en ook komen er steeds nieuwe, actuele dossiers bij.