Laptops op school in leerjaar 1 en 2

Met je eigen laptop in de klas...

Digitale leermiddelen
De wereld om ons heen verandert en ook het onderwijs verandert mee. Daarom gebruiken wij op Scala Molenwatering digitale leermiddelen om de lessen leuker, interessanter en gevarieerder te maken. 


Met je eigen laptop in de klas
Op onze school leren de leerlingen niet alleen uit boeken. Er wordt ook regelmatig met een eigen laptop gewerkt. Hiermee hebben de leerlingen direct toegang tot het digitale leer- en lesmateriaal, Somtoday en Office365. Ook kunnen bronnen op het internet worden geraadpleegd als dat nodig is. Dit maakt de lessen interessant en afwisselend. 


Laptop via The Rent Company
Het gebruik van laptops in de school laten we geleidelijk ingroeien. In het schooljaar 2021-2022 werken leerlingen met een eigen laptop in Intermezzo, leerjaar 1 en leerjaar 2. 
Voor de aanschaf van laptops door ouders zijn we een samenwerking aangegaan met The Rent Company. Zij bieden speciale educatieve laptops aan tegen aantrekkelijke bedragen op basis van huur of koop. Hierbij inbegrepen is het Easy4u zekerheidspakket voor service, garantie en schade- en diefstaldekking.


Meer informatie over The Rent Company
Voor de zomervakantie ontvangt u een brief over de mogelijkheden voor het aanschaffen van een laptop bij The Rent Company. Bij The Rent Company betaalt u maandelijks een vast bedrag (afhankelijk van het model is dat ongeveer € 11,- of € 14,- per maand). U krijgt er dan een servicepakket bij, zodat de laptop altijd verzekerd is en uw zoon/dochter nooit zonder werkende laptop komt te zitten. Na het einde van de looptijd is de laptop van u. Uiteraard kan de laptop ook in één keer worden betaald.


Ouders kunnen desgewenst ook zelf een laptop aanschaffen voor hun zoon of dochter. 
Het is wel van belang dat de laptop aan de volgende minimumeisen voldoet:
• minimaal 11,6 inch beeldscherm
• SSD
• accucapaciteit voor ongeveer zes uur gemiddeld gebruik
Zorg verder altijd voor een goede virusscanner en een beschermende hoes of rugzak. Daarnaast adviseren wij om voor een langere garantieperiode te kiezen en een verzekering af te sluiten. Het Officepakket hoeft niet te worden aangeschaft. De leerlingen krijgen namelijk van school een Office365-licentie.


Bezwaar?
Als het bezwaarlijk is een eigen laptop te kopen, dan verzoeken we u om contact op te nemen met de schoolleiding om alternatieven te bespreken. 


Stichting Leergeld
Stichting Leergeld zet zich in voor schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen die vanwege gebrek aan financiële middelen niet mee kunnen doen met hun leeftijdsgenoten. Lees meer over de financiële ondersteuning van Stichting leergeld.

Laptops op school in leerjaar 1 en 2

Naar de homepage

Naar het nieuws overzicht