Grease, dé jaren vijftig musical

Met alle bekende liedjes, nu op Scala Molenwatering

 

Een eerste schooldag op een Amerikaanse middelbare school, Rydell High, zestig jaar geleden. Het is de tijd van president Eisenhower, Marilyn Monroe, Elvis Presley, flying saucers en rock and roll. De leerlingen van Rydell High komen na de vakantie terug op school. En wat doe je op zo’n eerste schooldag? Je kijkt rond; wie is er nieuw, wat is er gebeurd, hoe zal het gaan?
Danny Zucko is de leider van de T-Birds. Zijn stoere maten mogen niet weten dat hij in de vakantie tot over zijn oren verliefd is geraakt op Sandy Olsen, een schattig, maar o, zo braaf meisje. Type tut, dus. Laat die Sandy nou die eerste dag ook op Rydell High verschijnen! De meiden van de Pink Ladies nodigen haar uit, maar ze moeten eigenlijk wel lachen om die keurige en saaie Sandy.
Als de Pink Ladies Sandy meeslepen naar Danny, kan die voor zijn vrienden niet laten merken dat hij nog steeds van Sandy houdt. Hij doet bot en onverschillig; leuk voor z’n vrienden, gemeen voor Sandy en bitter voor hemzelf. Want hij houdt nog steeds van Sandy.
Gelukkig ontfermt de lieve Frenchie zich over Sandy.
Uiteindelijk komt na het spannende gevecht tussen Danny en Spotty, de leider van de Scorpions, op Thunder Road de ontknoping van dit moderne rock en roll-sprookje: we’ll always be together, womp bop a looma a womp bam boom!

 

Wanneer:

Maandag 30 mei t/m donderdag 2 juni 2022

 

Kaartverkoop:

Kaartjes kosten € 5,- en zijn verkrijgbaar vanaf donderdag 19 mei in de pauzes of vlak voor de voorstelling aan de zaal.

Grease, dé jaren vijftig musical

Naar de homepage

Naar het nieuws overzicht